• SERVICE AER CONDITIONAT

  PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA 24 DE ORE 7 ZILE DIN 7   SERVICE AER CONDITIONAT GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Aparatul de aer conditionat, este un articol important atat pe timpul verii cat si pe timpul ierni, vara atunci cand caldura de afara devine insuportabila sau iarna cand afara este ger. Continue Reading

  read more
 • TAMPLAR BUCURESTI

  PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA 24 DE ORE 7 ZILE DIN 7                             Tamplar GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Tamplarii nostri realizeaza si restaureaza mobilierul, pot pune parchet, pot realiza uşi sau acoperişuri sau pot lucra direct pe şantier la montarea mobilierului. Tamplarii se diferentiaza prin atentia la detalii mici!     Continue Reading

  read more
 • ZUGRAV-FAIANTAR BUCURESTI

  PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA 24 DE ORE 7 ZILE DIN 7 Zugrav-faiantar Bucuresti GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Am intalnit pe parcursul acestor ani din momentul in care am inceput extinderea echipe noastre multi asa numiti ,,meseriasi’’ ce s-au laudat ca au lucrat in afara tari iar cand a fost Continue Reading

  read more
 • ELECTRICIAN BUCURESTI

  PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA 24 DE ORE 7 ZILE DIN 7 Electrician GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Sunt dese situatiile in care o priza nu mai functioneaza in casa, sau lumina dintr-o camera nu se mai aprinde, motivele, pot fi simple sau complicate, problema este cat de complicate pot deveni Continue Reading

  read more
 • INSTALATOR BUCURESTI

  PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA 24 DE ORE 7 ZILE DIN 7 Instalator GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA. Un instalator bun ca orice mecanic sau alt meserias profesionist iti va indica toate punctele slabe ale alegerii tale sau a lucrarii pe care este pus sa o faca. Acesta iti va spune ca Continue Reading

  read more

PROFESIONISTI SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA

24 DE ORE 7 ZILE DIN 7

Sisteme de securitate

GARANTIA UNEI BUNE EXECUTII REPREZINTA CARTEA NOASTRA DE VIZITA.

Daca v-ati gandit la achizitionarea un sistem securitate pentru locuinta sau pentru afacerea dumneavostra, cu siguranta  trebuie sa aveti cateva cunostinte de baza despre scopul, componentele si modul de functionare al unui astfel de sistem. Pentru a va ajuta sa faceti alegerea potrivita cerintelor dar mai ales nevoilor dumneavostra, mai jos vom enumeram cateva solutii pe care le aveti la dispozitie si pe care trebuie sa le aveti in vedere inainte de instalarea unui sistem de securitate, supraveghere video, alarma, interfonie si videointerfonie.

Sisteme de Alarmare

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

Un sistem de alarma (sau sistem antiefractie) este un ansamblu de echipamente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor sau evenimentelor nedorite. Aceste sisteme de detectie se monteaza cel mai des in spatii interioare (apartamente, spatii comerciale, case si vile, depozite si nu numai), dar pot fi montate si la exterior (daca se folosesc echipamente speciale de exterior). Multa lume stie ca sistemele de alarma sunt folosite pentru detectia persoanelor nedorite, dar aceste sisteme ofera si posibilitatea detectiei de incendiu, de gaze si monoxid de carbon, chiar si detectie inundatie. Trebuie doar sa alegem detectoare potrivite. Un sistem de alarma poate fi combinat, pentru eficienta sporita, cu un sistem de monitorizare video. Impreuna, cele doua solutii pot lucra in tandem pentru a detecta si inregistra video tot ce se intampla in locatia protejata.

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Un sistem de alarma complet este alcatuit din urmatoarele componente:

- centrala de alarma

- acumulator backup pentru centrala in cazul unei pene de curent

- tastatura

- sirena de interior si / sau exterior

- unul sau mai multe detectoare (miscare, geam spart, contact magnetic, vibratie, soc, scurgeri de gaz, etc)

- dispozitiv de comunicare cu telefonul mobil al proprietarului

- telecomanda pentru armare / dezarmare fara tastatura

Sistemele de alarma se dimensioneaza in functie de locatie care trebuie protejata, de la solutii mici, limitate la 1-2 senzori si o sirena de interior, pana la sisteme complexe, cu multi senzori, pozitionari logice, control de la distanta si modalitati de alarmare diverse.

Componente auxiliare

In plus, fata de echipamentele enumerate mai sus, la un sistem de alarma putem adauga suplimentar:

- multiple tipuri de senzori si detectoare (gaz, inundatie, geam spart, foc, fum)

-sirene suplimentare

-tastaturi suplimentare

-telecomenzi wireless pentru armare si dezarmare de la distanta

De stiut ca sistemele antiefractie sunt deseori cuplate la un serviciu de monitorizare, folosind un modul de comunicare GPRS. In eventualitatea unei alarme se trimite automat un mesaj de alarma catre dispeceratul de paza si/sau telefonul mobil al proprietarului. Modalitatile de transmitere a evenimetelor sunt pe linie telefonica, internet, telefonie mobila.

3. Ce sistem de alarma mi se potriveste?

Pentru a stabili ce sistem de alarma se potriveste mai bine intr-o locatie sau alta este este important sa stim ce tehnologii exista si la ce solutii puteti apela. In plus, am descris mai jos care este procedura corecta de alegere a unei centrale si a senzorilor. Alegerea sistemului de alarma potrivit incepe cu alegerea cetralei. Centrala de alarma trebuie aleasa in functie de numarul de senzori si numarul de incaperi din locatie. In acest sens centralele ofera un numar de zone de alarma disponibile. Aceste zone reprezinta numarul de intrari pe care le puteti folosi pentru a conecta senzori de diverse tipuri. In momentul in care o alarma este detectata de unul din senzori, centrala va procesa semnalul venit de la senzor si va anunta ca un eveniment s-a produs in zona in care senzorul respectiv este conectat. Este crucial sa avem zone suficiente la centrala pentru a putea identifica rapid si eficient unde s-a produs respectivul eveniment. Exemplu: zona 1 - intrarea principala, zona 2 - living, zona 3 - dormitor principal, zona 4 - bucatarie, etc.

Toti senzorii enumerati mai jos se conecteaza la centrala de alarma si exista si in varianta wireless.

Detector miscare PIR (Detector pasiv infrarosu)

Probabil cel mai folosit dispozitiv de detectie intrusi, folosit foarte mult datorita eficientei dovedite si pretului scazut. Sesizeaza schimbarile bruste de caldura in zona monitorizata. Vulnerabil daca intrusul gaseste o solutie de a-si masca temperatura corpului. Exista si in varianta wireless.

Detector miscare in dubla tehnologie IR + MW (Detector Infrarosu si Microunde)

Mai eficient decat detectorul clasic PIR datorita modalitatii duble de detectie. Este si mai scump insa. Exista variante de interior cat si de exterior, atat pe fir cat si wireless.

Contact magnetic

Mic, ieftin si eficient. Daca este montat corespunzator, ofera o modalitate foarte buna de a detecta o posibila spargere pana ca aceasta sa aiba loc. Practic, alarma se va declansa inainte ca intrusul sa ajunga in locuinta dumneavoastra. Exista si in varianta wireless.

Alti senzori

Pe aceeasi centrala de alarma puteti monta si alte tipuri de senzori.

- Senzori de fum si foc - puteti transforma sistemul de alarma si in sistem de detectie incendiu

- Senzor de gaz - in cazul unor scapari de gaze sistemul de alarma va semnala acest lucru

- Senzor de monoxid de carbon

- Senzor de geam spart - util in situatia in care un intrus patrunde prin spargerea geamului

- Senzor de vibratii - util in situatia in care un intrus patrunde prin spargerea zidului

Totul poate fi si wireless

Foarte important pentru cei care nu doresc fire si cabluri inestetice. Toate tipurile de senzori enumerati mai sus exista si in varianta wireless, cu baterii. Asta inseamna ca puteti construi sistemul de alarma optim folosind atat detectoare pe fir, dar si wireless (acolo unde nu exista posibilitatea pozarii de cabluri).

Supraveghere Video

1. Ce este un sistem de supraveghere video si la ce foloseste?

Sistemele de supraveghere video au devenit foarte populare in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza faptului ca permit supravegherea prin internet, a afacerii sau a locuintei, folosind un laptop sau chiar un telefon mobil. De asemenea, a contribuit si faptul ca, instalarea si configurarea unui asemenea sistem a devenit mult mai facila, in plus, costurile echipamentelor componente ale unui sistem de supraveghere video performant au scazut considerabil.

2. DVR/NVR - Inregistratorul video

DVR-ul sau NVR-ul sunt componentele sistemului de supraveghere  video cu cele mai multe functii. Acestea sunt considerate "creierul" unui sistem de supraveghere video.

Afisare si inregistrare

In primul rand, acesta primeste semnalul video de la camere si il afiseaza pe monitor, folosind iesirile video (CVBS, VGA sau HDMI). O a doua functie este inregistrarea. DVR/NVR-urile pot inregistra semnalul video, chiar si audio, provenit de la camere, pe un hard disk intern, pe un server FTP sau chiar pe un alt NVR. Mai nou, acestea pot fi integrate cu servicii de Cloud, Google Drive sau Drop Box.

Backup

Inregistrarile din DVR/NVR sunt pastrate o scurta perioada de timp, perioada ce variaza in functie de dimensiunea hard diskului. In situatia in care aveti nevoie sa extrageti anumite inregistrari, inregistratorul va ofera si functia de backup local, pe stick USB sau hard disk extern (formatate FAT32), sau de la distanta, prin internet, de pe softul de monitorizare centrala sau chiar din browser.

Accesibilitate

Tot DVR/NVR-ul permite si conectarea la internet a sistemului de supraveghere video, folosind un cablu de retea, sau chiar wireless (doar anumite modele). Aceasta functie nu mai este o optiune, devenind ceva standard. Majoritatea producatorilor de inregistratoare ofera aplicatii proprii, atat pentru computere (PC cu Windows, Mac OS, etc.), cat si pentru telefoanele mobile (iOS, Android, etc.)

3. Hard Disk-ul - Mediul de stocare

Chiar daca la prima vedere hard disk-ul unui sistem de supraveghere video pare unul normal, de desktop, in realitate acestea sunt create special pentru acest domeniu. Un sistem CCTV functioneaza NON-STOP, iar hard disk-urile normale nu sunt concepute pentru o asemenea functionare.
Se folosesc hard disk-uri speciale, producatorii consacrati din domeniu, Western Digital si Seagate, au serii dedicate inregistratoarelor video.

4. Camerele - analogice HD sau IP profesionale

Alegerea camerelor este o etapa destul de complexa, deoarece acestea au foarte multe specificatii importante, de care trebuie tinut cont. In primul rand, camerele analogice HD (Camere HDCVI, Camere HDTVI, Camere AHD, Camere analogice), trebuie sa fie compatibile cu DVR-ul si invers. In cazul sistemelor IP, este recomandat ca NVR-ul si camerele IP sa aiba acelasi producator, nu este obligatoriu, dar este cea mai buna varianta pentru a evita eventualele probleme de compatibilitate.

Protectie (interior/exterior)

In primul rand, atunci cand alegem camerele de supraveghere, trebuie sa tinem cont de locul unde vor fi amplasate. In cazul in care vor fi instalate in exterior, trebuie sa verificam ca acestea sa aiba o carcasa cu indice corespunzator (IP65, IPX7, etc.), sa ofere protectie la temperaturi foarte scazute, dar si la cele foarte mari. In interior, se pot pune camere cu carcasa de plastic, fara rezistenta la stropire cu apa sau praf, insa se pot instala chiar si cele cu carcasa rezistenta la exterior (chiar recomandat pentru a oferi protectie la stropiri accidentale sau chiar pentru praf).

Rezolutie (720P, 1080P, 4K,….)

Rezolutia este principala caracteristica a camerelor de supraveghere video. Ea reprezinta rezolutia unui cadru din inregistrarea video si implicit numarul de pixeli din care este formata aceasta (Ex. 2 Megapixeli = 1920 x 1080 pixeli). Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat vom avea mai multe detalii in imaginea obtinuta.

Iluminator Infrarosu (pana la 20 metri, 50 metri,….)

Majoritatea camerelor de supraveghere video sunt dotate cu iluminator in infrarosu, format din LED-uri IR, ce produc o lumina invizibila ochiului uman. Acesta lumina ajuta insa senzorul de imagine al camerei sa obtina imagini clare si in conditii de iluminare extrem de scazute (chiar si la 0 Lux). Cu cat distanta estimata de producatorul camerei este mai mare, cu atat puteti obtine imagini de la distanta mai mare.

Obiectiv (Lentila) (fixa, varifocala,….)

Tipul obiectivului determita metoda de reglare a distantei focale. In cazul lentile fixe, unghiul ramane fix, neavand posibilitatea reglarii. In cazul lentilei varifocale, exista posibilitatea reglarii atat a unghiului de vizualizare, cat si a focalizarii, insa doar manual, direct din camera. In situatia in care doriti reglarea unghiului de vizualizare direct din DVR sau chiar de pe telefonul mobil, trebuie sa optati pentru lentila cu zoom motorizat.
Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat unghiul orizontal de vizualizare este mai mare (Exemplu teoretic: 2.8 mm -> unghi orizontal de aproximativ 90 grade, iar la 6 mm -> 60 grade)

5. Sursa de alimentare - comuna sau individuale

In cadrul unui sistem de supraveghere video, camerele pot fi alimentate individual, folosind surse mai mici, pentru fiecare camere in parte, fie dintr-o sursa comuna. Ambele variante sunt corecte, atat timp cat alimentarea generala a acestora este centralizata si este din aceeasi faza cu restul echipamentelor componente. Solutia cu sursa individuala se foloseste in cazul distantelor mai mari, deoarece exista riscul de a nu ajunge o tensiune utila la unele camere. Este recomandata folosirea unor surse de alimentare cu protectie la suprasarcina sau scurt-circuit, eventual cu siguranta individuala pentru fiecare iesire.
In cazul camerelor IP, exista si varianta ca acestea sa fie alimentate POE, direct dintr-un switch ce permite acest lucru, sau chiar dintr-un NVR ce are incorporat un asemenea switch. In aceasta situatie, instalarea este mult mai simpla, economisind timp, insa de cele mai multe ori si bani, deoarece dispare cablul de alimentare, dar si sursele de alimentare ale camerelor.

6-7. Cabluri - Mediul de transmitere

In cazul sistemelor de supraveghere video analogice, atat a celor clasice, cat in cazul celor HD, pentru transmiterea semnalului video, se poate folosi atat cablu coaxial (Coaxial RG59, Coaxial RG6,….), cat si de retea (UTP, FTP, SFTP,….), insa este recomandat cablul coaxial. Pentru alimentarea camerelor se foloseste cablu bifilar 2XO, 75mm, 2x1 mm sau 2x1,5 mm, in functie de distante. In anumite situatii, cand este nevoie si de impamantare, se poate folosi cablu de 3 fire. In toate situatiile este recomandat sa folositi un cablu de calitate buna, de cupru.

In cazul sistemelor de supraveghere video IP transmiterea datelor, pe distante mai mici (aprox, 100 metri), se poate face folosind cablu de retea (UTO, FTP, SFTP, etc.), iar pe distante mari, folosind fibra optica si media convertoare. Fiind un semnal digital, se poate folosi chiar si tehnologia wifi impreuna cu camere wireless.

8. Mufe - conectica

or de supraveghere video, atat analogice cat si digitale, au nevoie de o mufa de alimentare standard, iar celelalte au reglete de conectare. In cazul in care folositi camere IP cu POE, nu este nevoie de aceasta mufa.

Semnal video analogic (Camere analogice HD)

In situatia in care se foloseste cablu coaxial, aveti nevoie de mufe BNC, RG59 sau RG6, in functie de cablul folosit. Acestea exista de mai multe feluri, in functie de metoda de prindere de cablu: prin infiletare, prin sertizare, prin lipire sau chiar cu prindere prin surub. In situatia in care folositi cablu FTP sau UTP, este necesara folosirea unor transmitatoare speciale, denumite video balun-uri.
In cazul camerelor analogice HD, distanta maxima la care se poate transmite semnalul video este mai mica pe cablu FTP sau UTP, in comparatie cu Coaxial.

Semnal video digital (Camere IP)

Toate camerele IP au nevoie de mufa RJ45, mufa standard pentru conexiunea la internet.

9. UPS - autonomie la lipsa 220V AC

Un sistem de supraveghere video profesional trebuie sa functioneze NON-STOP. Astfel, trebuie luata in calcul si intreruperea tensiunii de alimentare de baza, 220V AC, fie ea accidentala sau intentionata. Pentru a rezolva aceasta situatie, trebuie luat in calcul o sursa neintreruptibila de tensiune numita UPS.

10. Accesorii instalare - pat de cablu, copex, doze jonctiuni,….

Realizarea traseelor de cablu se poate face aparent, prin pat de cablu, sau ingropat, folosind copex. Pentru realizarea conexiunilor la camere, este recomandata protectia acestora folosind doze de jonctiuni, atat in interior, cat si in exterior.

11. Monitor - afisare locala

Orice inregistrator are nevoie, pentru afisarea imaginilor, de un monitor. Se poate folosi orice monitor sau televizor ce are intrare VGA sau HDMI, in functie de iesirile oferite de DVR/NVR. Pentru sistemele cu rezolutie de minim 2 megapixeli, este recomandata folosirea unor monitoare cu intrare video HDMI si rezolutie minima Full HD.

Sisteme de interfonie si videointerfonie

 1. Ce sunt sistemele de interfonie/videointerfonie

Aplicatia de baza a oricarui sistem de interfon sau videointerfon este blocarea si deblocarea "intrarilor". Interfonul de acces cu cartela, cheie sau cod este destinat scarilor de bloc, sediilor de firme, pentru controlul accesului persoanelor straine.
Pentru acces se foloseste cartela, persoanele straine cerand si primind eventual, permisiunea de acces prin intermediul interfonului. Accesul in imobil se face in urma conversatiei cu apartamentul apelat, finalizata cu comanda de deschidere a yallei de apartament sau prin folosirea cartelei de acces. Sistemul controleaza de la distanta incuietoarea pentru a permite sau nega accesul intr-o zona. Intrarile controlate pot fi securizate tot timpul sau doar in timpul orelor de program selectate de utilizatori. Designul lor compact, care le ofera protectie impotriva actelor de vandalism si a intemperiilor, permite montarea acestora in orice mediu si pe orice suprafata (perete, tocul usilor) in exterior cat si in interior.

2. Postul exteriorse instalează în imediata apropiere a uşii principale de acces spre imobil sau în exteriorul proprietăţii la mică distanţă de poarta pietonală. Prin intermediul postului de exterior se crează comunicarea audio (audio-video) cu persoana ce solicită accesul spre proprietatea dumneavoastră. Aceste panouri de exterior pot fi de tip îngropat sau aplicat, prevazute cu unul sau mai multe butoane de acces pentru una sau mai multe familii ce locuiesc în acelaş imobil, opţional putând avea tastatură sau cititor de cartelă pentru deschiderea porţii.

3. Postulul de interior -se instalează în funcţie de opţiunile beneficiarului. Crează comunicarea (audio-video) cu persoana din exteriorul clădirii. Poate fi de tip mobil sau fix (staţionar), model pentru fixarea pe perete, pentru birou,….. Poate comunica numai cu postul exterior sau şi cu alte posturi interioare conectate în acelaş sistem (intercomunicaţie). Este prevăzut cu buton de acţionare a yalei electromagnetice (pentru deschiderea porţii sau a uşii de acces). Posturile de interior pot fi clasice cu buoane de comanda sau intr-un design modern cu ecran tip touch-screen.

4. Yala electromagnetică/zăvor electromagnetic/dispozitiv de blocare şi deblocarese instalează la poartă sau uşa principală de acces spre imobilul beneficiarului pentru acţionarea deschiderii acesteia de la postul de interior. Aceasta poate fi de tip îngropat sau aplicat.

5. Sursa de alimentare –reprezintă partea principală de energie a sistemului, aceasta/acestea alimentând postul extern şi postul intern, inclusiv dispozitivul de deblocare a uşii. Aceasta poate fi dotata cu acumulatori pentru a se asigura autonomia sistemului la caderea sursei principale de energie - reteaua electrica.

 Va oferim sprijin permanent, de la consultanta in ceea ce priveste definirea nevoilor ale apartamentului/casei/ firmei/ institutiei dumneavoastra pana la instruirea cu privire la utilizarea sistemului implementat.

Pentru mai multe detalii si pentru a va putea crea oferta de pret corecta nevoilor dumneavoastra va rugam sa ne contactati.

Echipa Telefonul meseriasului,